mandag 3. august 2009

Smakfullt interiør / smertefullt eksteriør

Lenge siden forrige skikkelige oppdatering nå. Eller... De forrige har jo vært skikkelige på sin måte, men det er liksom ikke alle forunt å forstå HVOR skikkelige. Men, men... Litt moro skal man jo ha det på andres bekostning, så for siste gang på en god stund; here goes.


Der, ferdig. Men ja, over til overskriften.

Smakfullt interiør

Majoren m/ Fru er på visitas i Hoiebakken 9, og var for anledningen på snartur innom IKEA på Åsane på vei nedover vårt yndige kystlandskap. Her ble det handlet inn en lekker bokhylle/reol i mørkt tre, som erstattet ei pillrøten kryssfinér-unnskyldning for ei bokhylle (som for sikkerhets skyld var skeivere enn Bjørn André Widvey) som stod der fra før.
I samme rennet ble barskapet flyttet fra Søre til Nordre Sal. Den siste fasen blir evt. å pusse det rent (det er hvitt) og lakke det mørkt, men det er måte på hva en kan utrette på ei uke. Når en legger til at belysningsarrangementene er forandret til det bedre, samt at tidligere nevnte reol fikk et par stilrene pynteobjekter på toppen (og at unge Ødegård brukte to timer på å organisere bøkene på en mest mulig estetisk måte), kan en uten dårlig samvittighetskvaler si at forandringene bidro til et mye mer voksent og stilrent uttrykk i det som i all sannhet ble et helt nytt rom (!).

Det var altså Nordre Sal - et voksent rom som innbyr til kryssede bein, en moden Merlot i glasset og en feit Montecristo i munnviken. Søre Sal, derimot, bærer litt mer preg av at husets eneste frekventerende fremdeles ikke har runda de fylte 25.
To flotte plakater som ser SLIK og SLIK ut, et elektronisk dartbrett uten strøm og pil nummer tre, tre gitarer og en ukulele, tre trompeter og to bilder kler veggene rundt om i rommet. Veggene er forsåvidt et kapittel i seg selv, da de er malt i en direkte ufyselig nyanse av okergult, med matchende lister i rødbrun utførelse. Herre...
OK, regroup: Bort med den stygge sofaen. Den pene sofaen blir igjen. Barskapet er flyttet, forhåpentligvis går dialogen med Menighetsrådet i boks slik at jeg kan erstatte det med et trøorgel fra bedehuset. DVD-hyllene kan sikkert stå, det samme med stereoanlegget. Når det gjelder veggene, skal de males hvite. Listene skal være burgunderrøde. På den måten speiles Søre og Nordre Sal, da førstnevnte har burgunderrøde vegger og hvite lister. Litt sånn yin & yang-opplegg her, altså. Kult.

Smertefullt eksteriør

Jeg har bedritent vondt i høyre langfinger. Pekefinger'n også, men langemann er verst. Under konserten på lørdag fikk jeg i løpet av første sett ei vannblemme på størrelse med ei klinkekule, som sprakk midt i andre sett. Tredje sett ble et helvete. AU!

Det var vel egentlig det, tror jeg.

Når jeg finner igjen kameraet mitt, skal det muligens lages et prospekt av Nordre Sal.

Gled eder.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar